1. Ingatlan adásvételi/ajándékozási szerződéskötés menete irodámban.

Mint okiratszerkesztő ügyvéd a szerződés megkötése során a szerződő felek jogait egyenlő mértékben képviselem. Az eladó érdeke, hogy határidőre, hiánytalanul megkapja a vételárat, a vevő érdeke, hogy a földhivatali ingatlan nyilvántartásba bejegyezzék a tulajdonjogát és a szerződésben meghatározott időpontig birtokba vehesse az ingatlant. Ennek érdekében olyan okiratot készítek, melyek a jogszabályoknak, a földhivatal, az adóhivatal és a hitelt nyújtó bank elvárásainak mindenben megfelel.

A gyors és rugalmas szerződéskötés érdekében az eladó és a vevő e-mailben megküldik részemre a szerződéskötéshez szükséges adataikat, estlegesen a hitelt nyújtó bank elvárásait.

Ezt követően még a szerződés aláírása előtt, e-mailben elküldöm a vevőnek és az eladónak az ingatlan adásvételi szerződés /ingatlan ajándékozási szerződés tervezetét, adat ellenőrzés céljából. A megfelelő előkészítés, és telefonon vagy e-mailben történt ingatlan adásvételi szerződés egyeztetését követően a szerződő felek személyesen megjelennek  ügyvédi irodámban. A szerződés aláírására lehetőség van a debreceni vagy a józsai irodámban. Bizonyos esetekben irodán kívül (az eladó vagy a vevő) lakhelyén is sor kerülhet a szerződések aláírására.

Felhívom a figyelmet arra, hogy amennyiben az okiratokat elkészítettem, de valamilyen oknál fogva a felek mégsem kívánják megkötni a szerződést, úgy a megállapított ügyvédi munkadíj 50%-ra igényt tartok.

A szerződés aláírásának a napján kérem le az ingatlan tulajdoni lapját a földhivatal adatbázisából. Az ingatlan tulajdoni lapját, terheket, széljegyeket – amennyiben vannak – megvizsgálom, a személyes okmányokat ellenőrzöm. Az ingatlan adásvételi szerződéssel kapcsolatban felmerülő ingatlanjogi kérdésekre válaszolok, tájékoztatom a feleket a tulajdonjog átruházás után felmerülő adó és illeték kötelezettségekről, kedvezményekről.

Az adásvételi szerződés megkötése aláírása, ellenjegyzése után, az ingatlan adásvételi szerződést a lehető legrövidebb időn belül benyújtom az illetékes földhivatalhoz, majd a földhivatal által érkeztetett példányt átadom a vevőnek a hitel ügyintézése céljából.  

2. Ingatlan adásvételi szerződés költségei

Az ingatlan adásvétellel kapcsolatos költségek leggyakrabban – eltérő megegyezés hiányában – az alábbiak szerint alakul. Az eladót terheli az ingatlan tulajdoni lapjának költsége és az energetikai tanúsítvány elkészítésével kapcsolatos költség• A vevőt terheli a szerződéskötés költségei; az ügyvédi munkadíj és a földhivatal ingatlan nyilvántartás eljárási díja. (6.600,-Ft)

Ingatlan átruházási szerződés ügyben ajánlatért keressen telefonon vagy e-mailben, ez semmilyen kötelezettséget nem jelent az ön számára.

Hitelügyintézésben és CSOKKAL kapcsolatban is tudok segíteni, kapcsolatban állok olyan pénzügyi szakemberekkel, akikkel együttműködve gyorsan és hatékonyan tudjuk lebonyolítani ingatlan vásárlási ügyletét.