+36 30 461 6663 info@drbacsokrisztina.hu

Családjog

A jogi területek közül kiemelt figyelmet szentelek a családjognak

Családjogi képviseletet vállalni, mások életébe beleavatkozni nagy felelősséggel jár. Úgy gondolom, hogy akik hozzám fordulnak megtapasztalják, hogy az ügyvéd-ügyfél kapcsolat más értelmet kap, mint egyéb más eljárásban. Tudom azt, hogy ügyfeleim sokszor életük legnehezebb hónapjait élik át, érzékenyebbek, sebezhetőek és a lehetőségeikről való tájékoztatás mellett fontos az is, hogy valakivel megoszthassák a problémájukat.

Fontosnak tartom, hogy

miután eldönti a fél, hogy házastársi vagy élettársi kapcsolatát felbontja, keressen fel családjogra szakosodott ügyvédet, – akár csak jogi tanácsadás céljából – hogy a szükséges információk birtokában hozhassa meg döntését. A hosszú peres eljárások még inkább súlyosbíthatják a már amúgy is elmérgesedett konfliktust és jogi segítség nélkül olyan végkimenetele lehet a pernek, amely esetleg már visszafordíthatatlan.

Az egyezséget, a peren kívüli megállapodást, preferálom a hónapokig elhúzódó pereskedéssel szemben, mivel fontosnak tartom, hogy ne más szervezet döntsön az ügyfelem legintimebb szféráját is érintő magánéleti ügyeiben. Időt fordítok arra, hogy meghallgassam. Kérdéseit, kétségeit bátran megoszthatja velem és én úgy fogok válaszolni, hogy megértsen.

Sajnos elmondható, hogy egy házasság felbontásának legnagyobb vesztesei a gyermekek. Azt tapasztalom, hogy sok szülő a gyermeket használja fel arra, hogy volt társuknak még több bosszúságot okozzon. Minden esetben nagyon fontos egyezségre törekedni, olyan megoldást találni, mely mindkét szülőnek kielégítő, valamint biztosítja a gyermek(ek) számára a biztonságot és a kiegyensúlyozott életet is.

családjog, házassági vagyonjogi szerződés, tartásdíj, gyermekelhelyezés

Amennyiben – bármilyen okból – nem jöhet létre egyezség az ellenérdekű felek között, akkor az ügyfelem érdekében megteszem mind azt, ami a jog által biztosított keretek között lehetséges.

Családjoghoz kapcsolódó szolgáltatásaim:

Z

házassági vagyonjogi szerződés szerkesztése;

Z

jogi képviselet házassági bontóperben (közös megegyezéssel, vagy anélkül);

Z

jogi tanácsadás válni készülők számára;

Z

házastársi (élettársi) vagyonközösséget rendező, megszüntető okiratok készítése;

Z

jogi képviselet szülői felügyelet rendezése vagy megváltoztatása, iránt indított perben (régi családjogi törvény szerint gyermekelhelyezés;

Z

gyermektartás iránti igény érvényesítése; gyermektartásdíj rendezése, gyermektartásdíj megváltoztatása (felemelés vagy leszállítás),
gyermektartásdíj megszüntetése, gyermektartásdíj behajtása;

Z

jogi képviselet gondnoksági perekben

Z

képviselet kapcsolattartási ügyekben: kapcsolattartás szabályozása, kapcsolattartás megváltoztatása vagy korlátozása

Z

családi jogállással kapcsolatos ügyek (pl.: apaság vélelmének megdöntése).

Családjogi ügyben konzultációs időpontért keressen telefonon vagy emailben